Julkaisut

Muistoja matkan varrelta

Muistoja matkan varrelta Yhdistyksen 70-vuotisjulkaisu. Muistoja matkan varrelta - Hauskoja sattumuksia ja täyttä asiaa Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistyksen opintomatkoilta. 120 sivua.

Tilaukset: Yhdistyksen sihteeri, Heikki Heiskanen, Heikki.Heiskanen [ät] seamk.fi (Heikki[dot]Heiskanen[at]seamk[dot]fi)

Tekijä: Suomen puuteollisuusinsinöörien Yhdistys ry, Julkaisuvuosi: 2009. Hinta: 20 € (sis. lähetyskulut)

Puuteollisuusinsinöörien hallitus tarttui toimeen 2000-luvun alussa ja päätti dokumentoida yhdistyksen opintomatkojen historian. Työhön kutsuttiin Elina Maunuksela ja hän kokosi yhdistyksen arkistojen ja tekemiensä haastattelujen pohjalta käsikirjoituksen nimeltä "Muistoja matkan varrelta – hauskoja sattumuksia ja täyttä asiaa Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistyksen opintomatkoilta 1945 – 2004". Vuonna 2009 Petri Kaskes täydensi teosta uudemmalla materiaalilla ja hyödynsi yhdistyksen valokuva-arkistoa. Työn tuloksena syntyi kirjan muotoon taitettu teksti- ja kuvakollaasi järjestämistämme opintomatkoista.

 

Puulevyteollisuuden uudet oppikirjat ja niiden sähköiset versiot ovat ilmestyneet

Puutuoteteollisuuden osaamisen ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi vuonna 2016 käynnistynyt oppimateriaalihanke on edennyt suunnitelmien mukaan
vuonna 2017.

SAHATEOLLISUUS- kirja ilmestyi 7.4.2017 ja PUULEVYTEOLLISUUS-kirja 6.9.2017. Sahateollisuus-kirjasta on otettu kaksi painosta, yhteensä 2000 kpl. Puulevyteollisuuskirjan ensimmäinen painos oli 3000 kpl. Kirjat ovat myyneet hyvin.

Sahateollisuus-kirjan laajuus on 288 sivua ja Puulevyteollisuus-kirjan 272 sivua. Molemmissa on runsas 4-värinen kuvitus.

Kirjojen kirjoittajina on toiminut alan asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet omalla osaamisalueellaan pitkään ja hankkineet laajan näkökulman aiheeseensa kotimaassa ja ulkomailla. Alan yritykset ovat tarjonneet uusimman tietotaidon kirjojen käyttöön haastatteluin ja aineistotoimituksin. Molemmista kirjoista on valmistunut joulukuussa sähköiset kirjaversiot (Sahateollisuus.epub jaPuulevyteollisuus.epub), jotka ovat jakelussa painettujen kirjojen tavoin verkkokaupassa (puuteollisuuskirjat.fi).

Molempien kirjojen pohjalta on rakenteilla myös erilliset sähköiset oppimateriaalit verkkoon, mikä syventää ja laajentaa puutuoteteollisuuden tietoutta ja osaamista. Sahateollisuuden e-oppimateriaali valmistuu helmikuussa 2018 ja puulevyteollisuuden vastaava kesän 2018 aikana.

Oppikirjat ja oppimateriaalit ovat tarkoitetut korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten käyttöön sekä nuorisoasteella että aikuiskoulutuksessa. Ne toimivat myös omaehtoisessa ja yritysten järjestämässä täydennyskoulutuksessa.

Oppimateriaaleissa painotetaan teknisen osaamisen ohella tuotteiden käyttökohde- ja asiakasnäkökulman merkitystä teollisuuden kilpailukyvyn nostamisessa. Korkeamman osaamistason ansiosta koko metsäala hyötyy puutuoteteollisuuden kilpailukyvyn kohenemisesta ja ylläpitämisestä, mihin nykyaikaisilla oppimateriaaleilla voidaan voimakkaasti vaikuttaa.

Hanketta ovat rahoittaneet apurahoin Suomen Metsäsäätiö, Puumiesten ammattikasvatussäätiö, Kotkan Puutalousopiston Stipendisäätiö sekä sähköisen materiaalin osalta Marjatta ja Eino Kollin säätiö. Myös hankkeen toteuttajayhdistysten Suomen Sahateollisuusmiesten Yhdistys ry:n ja Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistys ry:n oma panos on mittava.

Molemmat kirjat ovat olleet osa Suomi 100-juhlavuoden hanketta ja niillä on valtioneuvoston myöntämä juhlavuoden logon käyttöoikeus.

Lisätietoja antavat:
• Suomen Sahateollisuusmiesten Yhdistys ry:n puheenjohtaja, johtaja Tommi Sneck Koskisen Oy:stä, puh. 040 5498 218, tommi.sneck [ät] koskisen.com (tommi[dot]sneck[at]koskisen[dot]com)
• Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistys ry:n puheenjohtaja, lehtori Ilkka Tarvainen Lahden ammattikorkeakoulusta, puh. +358 44 708 1103, ilkka.tarvainen [ät] lamk.fi (ilkka[dot]tarvainen[at]lamk[dot]fi)

SAHATEOLLISUUS, 288 S, ISBN 978-952-68627-2-9 (painettu), ISBN 978-952-68627-4-3 (e-kirja)
PUULEVYTEOLLISUUS, 272 S, ISBN 978-952-68627-3-6 (painettu), ISBN 978-952-68627-6-7 (e-kirja)

Kirjojen hinta: painetut á 39 € (sis. ALV 10%), e-kirjat á 20 € (sis. ALV 24%).
Tilaukset: puuteollisuuskirjat.fi -verkkokaupasta

Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistys
Sähköposti: info [ät] puuteollisuusinsinoorit.fi (info[at]puuteollisuusinsinoorit[dot]fi)
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä
Tietosuojaseloste