Vaalikokousuutisia 2017

Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistys ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidettiin 9.11.2017 Helsingin Suomalaisella klubilla. Kokoukseen osallistui yhteensä 47 henkilöä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi julkistimme yhdistyksen uuden kunniajäsenen sekä kuultiin kaksi mielenkiintoista esitelmää.

Hallituksesta olivat erovuorossa puheenjohtaja Ilkka Tarvainen (LAMK), varapuheenjohtaja Tero Hannonen (UPM Plywood) sekä hallituksen jäsenet Tapani Kiiski (Raute)ja Arto Salo (Metsä Wood). Ilkka Tarvaiselle ja Tapani Kiiskelle tuli kaksi kautta täyteen, mutta Tero Hannoselle ja Arto Salolle oli kyseessä vasta ensimmäinen kolmivuotiskausi. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi (2018 – 2020) valittiin Tero Hannonen ja varapuheenjohtajaksi ja samalla hallituksen uudeksi jäseneksi Titta Vanhatalo (UPM Plywood). Lisäksi hallitukseen valittiin uudelleen Arto Salo ja uudeksi jäseneksi Kimmo Suomalainen (Raute). Muut hallituksen jäsenet ovat Markku Lähteenmäki (Koskisen), Laura Mattila (Metsä Wood), Timo Mäkinen (Prefere), Sakari Wallin (Suomen Kuitulevy) sekä sihteeri ja rahastonhoitaja Heikki Heiskanen (SeAMK).

Uusiksi henkilöjäseniksi hyväksyttiin viisi henkilöä ja uudeksi nuorisojäseneksi hallitus on aiemmin hyväksynyt yhden henkilön. Uusiksi henkilöjäseniksi hyväksyttiin tohtorikoulutettava, DI, Saara Hautamäki (Aalto-yliopisto), tuotantopäällikkö, puutalousinsinööri, Jouni Hänninen (UPM Plywood), specialist, Ins AMK, Päivi Miettinen (UPM Plywood), specialist, Ins AMK, Milla Pirskanen (UPM Plywood) ja toimitusjohtaja, DI, Kari Simolin (Dieffenbacher Panelboard). Uudeksi nuorisojäseneksi hallitus on hyväksynyt kevään vuosikokouksen jälkeen tekniikan kandidaatti Milla Kuminin (Aalto)

Hallitus on myöntänyt neljä apurahaa kevään vuosikokouksen jälkeen: DI Saara Hautamäelle (Aalto-yliopisto) on myönnetty 2000 euron kannustusapuraha väitöskirjan valmisteluun. Tutkimusaihe on “The effect of processing parameters and hydroxyl group accessibility on veneer performance”. 1000 euroa maksetaan heti ja 1000 euroa, kun väitöstilaisuus on pidetty. Tekn.Yo Arimo Åbergille (LUT) on myönnetty 500 euron apuraha vaihto-opiskeluun Islannin yliopistoon. Pino ry:lle on myönnetty 1000 euron apuraha Interfob 2017 –opiskelijakonferenssiin Slovakiaan ja 1000 euron toiminta-avustus vuodelle 2017.

Yhdistyksen ensi kesään kotimaan opintomatka järjestetään alustavan aikataulun mukaan 13-14.6.2018. Opintomatka suuntautuu Keski- tai Länsi-Suomeen.

Yhdistyksen kunniajäsenyys myönnettiin Metsätalousneuvos Ritva Varikselle.

”Ritva Varis on toiminut Puumiesten Liiton toiminnanjohtajana ja Puumies-lehden päätoimittajana vuodesta 1987 vuoteen 2015. Ritva Varis on puhunut puun ja varsinkin puutuoteteollisuuden puolesta määrätietoisesti pitkän uransa aikana. Hän on kantanut huolta alan koulutuksen supistumisesta. Hän on myös ansioitunut tietokirjailija, joka on toimittanut useita metsä- ja puualan yhdistysten historiikkeja. Ritva Varis on toimittanut sekä sahateollisuuden että puulevyteollisuuden uudet oppikirjat.”

 

Kokouksen jälkeen toimialajohtaja Esa Kaikkonen Metsä Woodista esitelmöi aiheesta ”Puutuoteteollisuuden tulevaisuuden näkymät” ja toimittaja, Metsätalousneuvos Ritva Varis esitelmöi aiheesta ”Puuta kirjan kansien välissä”.

 

Suomen Puuteollisuusinsinöörien Yhdistys
Sähköposti: info [ät] puuteollisuusinsinoorit.fi
Puhelin: +358 40 830 4269
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä
Tietosuojaseloste

 

Kotisivut: Sivumestari